Waarom repareren

De schade die ontstaat door elektronisch afval

De Westerse consumptiemaatschappij produceert elk jaar meer dan 50 miljoen ton elektronisch afval: computers, Tv-toestellen, huishoudapparaten, mobiele telefoons. Omdat het recyclen van deze elektronische apparaten  erg duur is wordt maar liefs 75 % van het elektronisch afval illegaal verscheept naar India, China of Ghana. De schade die door dit elektronische afval ontstaat is haast niet te overzien, spelende kinderen op een dampende berg van elektronisch afval. Het afval wordt op gerecupereerd in omstandigheden waarbij de gezondheid van de mensen zeer in het gevaar wordt gebracht. De ernstige gezondheid- en verontreinigings problemen worden veroorzaakt door het gebrek aan insluitend, zoals lekkende stortplaatsen en het verbranden van het elektronische afval.  Dit kan en mag niet zo langer doorgaan!

Wij verdienen het recht om te repareren

Een reparatie is de eerste en beste oplossing tegen de hoeveelheid elektronisch afval. Een reparatie verlengt automatisch de levensduur van een elektronisch apparaat. U kunt hierbij denken aan het vervangen van de batterij, upgraden naar een hogere capaciteit geheugen of het vervangen van een kapot beeldscherm. Elk mogelijke reparatie is mogelijk om de levensduur van een elektronisch apparaat te verlengen. Alle mogelijke elektronische apparaten die gerepareerd kunnen worden moeten gerepareerd worden. Refurbished smartphones kunnen verkocht worden aan een nieuwe consumenten, gerepareerde laptops/computers verkleinen de digitale kloof tussen jongeren en ouderen. Nog een voordeel van reparaties is dat ze lokaal zijn, zo worden uw kapotte elektronische apparaten nooit naar het buitenland verzonden. Een reparatie betekend automatisch minder spullen in de stortplaatsen en minder elektronisch afval. Minder electronisch afval en minder (illegale) stortplaatsen betekend automatisch minder ernstige gezondheid- en verontreinigings problemen

 

Reparatie is duurzaam

Indien u in het bezit bent van een elektronisch apparaat en het functioneert niet meer goed, denk dan goed na of u het gelijk weg wilt gooien. Wanneer u uw elektronisch apparaat niet wil hergebruiken, dan volgt vaak recyclingproces of het storten op een vuilnisbelt. De complexiteit van het recycling proces komt voort uit het feit dat er verschillende componenten verwijderd moeten worden waarbij systematisch inzameling en verwerking van het materiaal essentieel zijn. Dit wordt vaak niet gedaan waardoor het illegaal wordt verscheept naar India, China of Ghana. PDArepair staat voor een snelle en milieuvriendelijke reparatie. Een reparatie bespaart u geld en het spaart het milieu. Wanneer u besluit om uw elektronische apparaat te laten repareren doet PDArepair dit op een milieuvriendelijke manier. Indien een onderdeel defect is proberen wij deze altijd her te gebruiken en indien deze niet meer herstelbaar is wordt deze op een milieuvriendelijke manier afgebroken. Denk goed na indien uw elektronisch apparaat defect is en breng het apparaat voor een reparatie naar PDArepair. Een reparatie is goed voor de fabrikanten, goed voor de economie en goed voor het milieu.